بنگاه آهن فروشی

بزرگترین تامین کننده میلگرد و تیرآهن، ورق و لوله فولادی با بهترین قیمت در بازار

 

انواع متنوعی از ورق آن دربازار موجود است که بسته به نوع کاربرد در مصارف مختلفی مورد استفاده قرار میگیرد. ورق قلع اندود یکی از انواع ورق فولادی میباشد که در بازار موجود است که در ادامه با این محصول آشنا میشوید.

معرفی انواع استاندارد ورق های قلع اندود

ورق قلع اندود از لحاظ نوع فرایند تولید شباهت بسیار زیادی به ورق گالوانیزه دارد. زیرا فلز استفاده شده و مواد خام دو محصول از جنس فولاد میباشد.تنها تفاوت این محصول در نوع پوشش آنهاست که ورق قلع اندود با پوشش قلع است که این پوشش باعث میشود که دیرتر فرسوده شود و ضد زنگ است.در نتیجه از ورق قلع اندود در محیط های مرطوب و بارانی استفاده کرد.

این نوع ورق ها از صنعت تا ساختمان کارایی دارند به عنوان مثال در ساخت قوطی، وسایل خانگی همچون گلدان و سینی، خودروسازی، تجهیزات الکتریکی، ساخت و ساز، سقف، نزده، پوشش استفاده میشود.

 

تاریخچه تولید ورق قلع اندود

ایده ی ساختن ورق های قلع اندود از صد ها سال قبل به ذهن بشر رسیده بوده.در ابتدا انسان ها با روش نمک سود کردن از مواد غذایی نگهداری و استفاده میکردند که کم کم ایده ی ساخت ظروف مطرح شد که غذاهای خود را در این ظروف نگهداری کنند. در سال 1665 فردی به نام نیکلاس برای اولین بار به کمک آهن ظروفی را با هدف نگهداری مواد غذایی تهیه کرد که از شیوه ی ورق قلع اندود بهره گرفته شد.

نحوه تولید ورق قلع اندود

دو روش کاملا متفاوت برای تولید این دسته از محصولات وجود دارد که عبارت اند از:

  1. روش غوطه وری
  2. روش الکترولیت   

کارخانه فولاد مبارکه اصفهان برای تولید انواع ورق از روش الکترولیت برای ساخت محصولات قلع اندود استفاده میکند.

ابتدا ورق های از جنس فولاد به عنوان پایه فلز انتخاب کرده و وارد خط تولید میشود. حوضچه هایی وجود دارد که مخصوص شستوشو است در مسیر حرکت ورق قرار میدهند که یکی از این حوضچه ها حاوی آب و دیگری اسیدی است.

به ترتیب ورق وارد حوضچه آب، اسید شویی و مجددا وارد حوضچه آب میشود تا فرایند پاکسازی و چربی زدایی به طور کامل صورت گیرد. مرحله بعدی برای پوشش دهی سطح ورق میباشد. بدین منظور هر دو سطح ورق به روش الکترولیتی اصطلاحا قلع اندود می گردد.

در گام بعدی حرارت های وارد شده باعث گرم شدن پوشش میشود و طی عملیاتی محصول به یکباره سرد میشود. گام های نهایی مربوط به بررسی و آنایز کیفیت محصول تولیدی، برش، بسته بندی و نهایتا آماده سازی برای ارسال به بازار محصولات فولادی است.

معرفی استانداردهای تولید ورق قلعی

این دسته از محصولات با تبعیت از استانداردهای ملی و بین المللی تولید میشود از جمله استانداردهای تدوین شده برای تولید ورق قلعی می توان به موارد زیر اشاره نمود:

  • استاندارد EN آلمان
  • DIN EN 1012197
  • استاندارد ASTM 623
  • ASTM 657
  • و…

ویژگی ورق های قلعی

با توجه به فلز پایه فولاد و پوشش دهی سطح می توان اذعان داشت که مقاومت محصول مذکور بسیار ستودنی است علاوه بر استحکام خصوصیات بازر این محصول عبارت اند از:

  • قابلیت ضد زنگ
  • مقاومت بالا
  • انعطاف پذیری
  • ضخامت یکنواخت
  • کاربرد وسیع
  • عدم فرسایش زود هنگام

موارد زیر از جمله کاربردهای بارز ورقی است که با قلع پوشش داده شده است:

  • صنایع
  • ساخت و ساز
  • پوشش
  • خودرو سازی
  • بسته بندی رنگ
  • بسته بندی مواد غذایی
  • نرده
  • و…

بسته بندی انواع ورق

این محصولات به صورت کلافهایی با ضخامت یکنواخت با وزن هایی بین 1000 تا 2000 کیلوگرم بسته بندی میگردد.در بسته بندی این نوع از محصولات باید به نقاط جوش روی سطح آنها دقت کرد. همپوشانی نقاط جوش ورق ها حداکثر 10 میلیمتر است.


source: ورق قلع اندود چیست؟

 
نویسنده: آهن ملل اصفهان ׀ تاریخ: چهار شنبه 24 دی 1399برچسب: ورق قلع اندود, ورق فولادی, فولاد ضد زنگ, ׀ موضوع: <-CategoryName-> ׀

 

تیرآهن یک از مهمترین مصالح برای ساختمان سازی است و باید در خرید آن دقت زیادی کرد. تیرآهن ها از لحاظ ظاهری دارای تنوع بالایی هستند که همین تفاوت های ظاهری باعث میشود برای خرید تیرآهن در انتخاب آن کمک بگیریم. علاوه بر شکل ظاهری مشخصات، استاندارد و کشور تولید کننده نیر میتواند تاثیر داشته باشد. برای خرید تیرآهن میتوانید از این نکات گفته شده در مقاله کمک بگیرید. 

 

مشخصات تیرآهن

قبل از خرید تیرآهن لازم است به اطلاعاتی در مورد مشخصات تیرآهن داشته باشیم. تیرآهن ها از لحاظ شکل ظاهری شبیه به H  حروف انگلیسی برعکس میباشد. به قسمت بالا و پایین تیرآهن بال گفته میشود و به قسمتی که این دو بال را به هم متصل میکند، تیغه گفته میشود. همچنین به فاصله پشت به پشت بال ها جان تیر گفته میشود که سایز تیرآهن براساس طول جان اعلام میشود.

H : طول جان تیر (سایز تیر)

B : طول بال تیر

D : طول صاف تیغه تیر

Hi : طول تیغه داخلی تیر

 

 

 

بررسی انواع تیرآهن

سه نوع تیر در بازار مجود است.

تیر IPE (استاندارد اروپا و ایران)

تیر INP (استاندارد چین و روسیه)

تیر IPB (بال پهن)

معرفی تیرآهن IPE

این نوع تیرآهن در ایران بیشترین کاربرد را دارد و طبق استاندارد اروپا تولید میشود. مهمترین مشخصه ی این نوع تیرآهن  ضخامت بالهای محصول است که یکسان است وطول هر بال نصف طول جان تیر است. این نوع تیرآهن از محبوبیت بالایی برخورداراست زیرا نقشه های ساختمانی تهیه شده در ایران معمولا بر اساس  تیرآهن  IPE  بوده. مرغوب ترین کارخانجات تولیدی این نوع تیر می توان ذوب آهن اصفهان را نام برد. تیرآهن اصفهان دارای وزن سنگینی است و از جدول اشتال تبعیت می کند و از نظر کیفیت نیز نسبت به سایر کارخانجات مرغوب تر می باشد. سایر کارخانجات مانند اهواز، فایکو، یزد و آرین متفرقه بوده و در بازار با این نام شناخته شده اند. تیرها از سایز 12 تا 30 در ایران تولید میشود و سایر سایزها وارداتی است و به نام ترک، روس و اوکراین وارد ایران میشود.

تیرآهن INP

این تیرآهن ها برطبق استاندارد کشورهای چین و روسیه تولید میشود. بال ها در ابتدای این تیر نازک است و در انتها ضخیم میشود.

تیرآهن IPB

این تیرآهن تحت عناوین تیر بال پهن، عریض یا تیر H نیز نامیده می شود. در تیر بال پهن طول بال ها نسبت به تیرآهن IPE بیشتر می باشد.

لازم به ذکر است که علامت V که پس از نام این تیرها آورده می شود به معنای تیر سنگین و علامت L نشان دهنده تیرآهن سبک می باشد. برای مثال IPBV به معنای تیرآهن بال پهن سنگین و IPBL به معنای تیرآهن بال پهن سبک می باشد.

انواع تیرآهن

بررسی عملکرد انواع تیرآهن

تیر اصلی: وظیفه تیر اصلی منتقل نمودن بار از تیر فرعی به سمت ستون ها بوده و در سازه به ستون متصل می گردند.

تیر فرعی: تیر فرعی به تیرهای اصلی متصل گردیده و افقی می باشد. وظیفه اصلی تیر فرعی انتقال بار به تیر اصلی می باشد.

تیر کلاف: وظیفه اصلی تیر کلاف منتقل نمودن بار از تیر عرضی به ستون ها می باشد و به دو تیر عرضی که در سقف و خرپای ستون ها قرار دارد متصل می شود.

مزایای استفاده از تیرآهن در ساختمان سازی

اجرا و نصب سریع

امکان اتصال چندین قطعه

امکان توسعه پس از اتمام سازه

تیرها به صورت پیش ساخته در کارخانه وجود دارد

کاربرد فراوان در ارتفاع زیاد

معایب استفاده از تیرآهن در سازه

تضعیف تیر در دمای بالا

احتمال خوردگی

تمایل به کمانش

همچنین در صورت عدم اتصال مناسب قطعات به یکدیگر سازه دچار مشکل می گردد.

معرفی تیرآهن لانه زنبوری

تیرآهن لانه زنبوری از تیرآهن در طول خود دارای فضاهایی توخالی است که مشابه لانه زنبور می باشد. علت این نام گذاری را می توان شکل این تیرآهن بعد از بریدن و جوش دادن دانست.

هدف از انجام این کار این است که تیر بتواند لنگر خمشی بزرگتری را در مقایسه با تیر نورد شده اولیه تحمل کند‌. زمانی که بر روی تیرآهن این کار انجام می شود، ارتفاع تیر افزایش پیدا کرده و در نتیجه ممان اینرسی مقطع افزایش پیدا می‌کند‌.

به عنوان نمونه می توان گفت که با انجام این کار، ارتفاع پروفیل که 18 سانتی متر است به 27 سانتی متر افزایش پیدا می‌کند‌. در ساخت تیر لانه زنبوری ارتقاع تیر ساخته شده 1.5 برابر تیر اولیه خواهد بود.

تیرآهن لانه زنبوری

معرفی تیرآهن لانه زنبوری

نتیجه گیری

تیرهای تولید داخلی در دو نوع سبک و استاندارد موجود است. می توان گفت بهترین نوع تیر موجود در بازار تیرآهن ذوب آهن اصفهان  است. تیرهای وارداتی کشور ترکیه و کره از نظر وزنی مشابه تولیدات ذوب آهن اصفهان است ولی ارزان تر می باشند. همچنین محصول کارخانجات یزد، فایکو، ناب و آرین سبک بوده و از سایر محصولات ارزان تراست .

 


source:معرفی بهترین نوع تیرآهن

 
نویسنده: آهن ملل اصفهان ׀ تاریخ: چهار شنبه 24 دی 1399برچسب:مشخصات تیرآهن, مصالح, تیرآهن INP, تیرآهن IPB, تیرآهن لانه زنبوری, ׀ موضوع: <-CategoryName-> ׀

 

آیا میدانید که زیردریایی و کشتی از جنس چیست که کشتی روی دریا و زیردریایی زیر دریا شناور میماند و سنگینی آن باعث نمیشود که در دریا غرق شود و زنگ نمیزند؟ فلزات چگونه است که در آب شور هم مقاوم است و بادوام است. برای ساخت این کشتی ها از ورق دریایی استفاده میشود. باشید.

 

ورق دریایی چیست؟

ورق دریایی ورقی است که برای کف عرشه، بدنه انواع کشتی ها،  قایق های بزرگ، عرشه ها و غیره استفاده میشود.این ورق نوعی ورق نورد گرم است که خاصیت جوش پذیری و استحکام بالایی دارد. ورق دریایی مقاوم در برابر مواد شیمیایی و آب شور دریا  و خوردگی است.

کاربرد ورق دریایی

ورق دریایی در محصولاتی مانند یدک کش، فانوس دریایی، سکوی نفتی، بارج، زیردریایی، لوله های انتقال آب و نفت و گاز از دریا به خشکی و غیره کاربرد دارد.

نحوه محاسبه وزن ورق دریایی

طول و عرض و ضخامت ورق را با هم  ضرب می کنیم حاصل را بر 1000 تقسیم کرده و پس از آن جواب به دست آمده را در 7.8 ضرب می کنیم.

کارخانه های معروف تولید کننده ورق دریایی

شرکت های مهمی که این محصول را تولید می کنند به شرح زیر است:

  • فولاد مبارکه اصفهان
  • اکسین خوزستان
  • ایلیچ اکراین
  • دوفرکو بلژیک
  • هیوندای کره
  • دانکوک کره
  • اورال استیل روسیه

کشورهایی مانند آمریکا ، روسیه و اکراین در تولید این محصولات در رقابت با یکدیگر هستند و برای تولید ورق های دریایی به ویژه برای ورق های A36، GL-A  حساسیت و اهمیت بیشتری به خرج می دهند.

مزایای استفاده از ورق دریایی

استفاده از این محصول باعث می شود که ضخامت ورق ها کاهش پیدا کنند. اگر چه این ورق ها کاهش ضخامت داشته اما کیفیت و مقاومت در برابر خوردگی اش افزایش داشته است. به خاطر این که ورق ها جوش و برش پذیری خوبی دارند و ساخت بهتری دارند باعث می شود که در هزینه جوش کاری صرفه جویی شود. در وزن نهایی محصول نیز صرفه جویی می شود و این از نظر اقتصادی به صرفه است.

 


source: ورق دریایی چیست ؟

 
نویسنده: آهن ملل اصفهان ׀ تاریخ: چهار شنبه 24 دی 1399برچسب:ورق دریایی, فلزات, عرشه, نورد گرم, فولاد مبارکه اصفهان, ׀ موضوع: <-CategoryName-> ׀

 

 

معرفی جک سقفی

همانطور که از نام جک سقفی میتوان حدس زد، جک هایی که برای ثابت نگه داشتن و تحمل میزان بار وارد شده از طریق سقف استفاده میشود، جک سقفی میگویند. تقریبا تمام نوع سقف ها برای بالا برذن استقامت و پایداری از جک سقفی استفاده میکنند.

اجزای جک ساختمانی

جک سقفی از سه قسمت رزوه، مادگی و نری تشکیل میشود. نگهدارنده اصلی در جک سقفی با این سه بخش به مهار قالب مدولار و سازه کمک می کند. قسمت پایین جک از لوله ساخته شده که قطرهای متفاوتی دارد اما رایج ترین آن با قطر 6 سانتی متر و ضخامت 2 میلی متر است که جک به قسمت پایین متصل می شود.  قسمت بالایی جک نیز اصولا از لوله ای با قطر 5 سانتی متر و ضخامتی در حدود 2.5 میلی متر است. جک ها به دو صورت تولید می شوند جک های سبک که تحمل وزن کم را دارند و جک های سنگین که می توانند در برابر وزن زیاد و فشار بالا مقاومت کنند. بسته به آن چه که مشتری نیاز داشته باشد می توان ابعاد و ضخامت این محصول را تعیین کرد و این بدین معناست که محدوده وزن جک ساختمانی را تولید کننده و فروشنده تعیین می کنند و سفارش می دهند.

روی لوله نری سوراخ هایی برای تنظیم ارتفاع ایجاد می شود این سوراخ ها با پین فنردار و در فاصله های معین و منظم 10 سانتی متری قرار می گیرند که با پیچ و مهره های موجود روی مادگی و با استفاده از گوه و انواع رزوه محکم بهم وصل می شوند. نری جک ها بر اساس طرح سازه و نوع جک می تواند متحرک ساخته شود. لازم به ذکر است که در جک های سقفی که به صورت شاقول ساخته می شوند شمع هایی به عنوان ضریب اطمینان بالای سازه و تحمل فشارهای جانبی استفاده می شوند. این شمع ها به صورت لوله ، قوطی یا سولجر ساخته می شوند و به صورت دو بازوی کوچک و بزرگ هستند که شکل یک گونیا به خود می گیرند. ویژگی مثبت این شمع ها و جک های شاقول دار تراز بودن آن هاست که راهنمای خوبی برای تراز کردن کف سازه است.

انواع جک سقفی

جک سقفی در انواع مختلفی تولید و در بازار عرضه میشود. جک سقفی یا جک ساختمانی شامل مدل هایی همچون

جک های سقفی صلیب دار، جک سقفی بدون صلیب، جک سقفی U شکل عراقی، جک های شمعی، جک فلزی، جک تلسکوپی و غیره است.

کاربرد جک سقفی

جک سقفی در انواع پروژه های ساختمانی کاربرد بالایی دارد. این محصول برای یک نیاز بسیار مهم برای هر ساختمان است.این محصول برای کفراژبندی سقف ها و همچنین نگه داشتن بار سقف تا پایان ساخت آن طبقه استفاده میشود. کاربرد اصلی این محصول نگه داری سقف به طور موقت است. آن چه که برای این محصول بسیار مهم است کیفیت خوب آن می باشد که از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است. کیفیت این محصول به خاطر این که بتواند میزان بار و فشار سقف را تحمل کند و دوم این که در زمین های سست و ناهموار بتواند بایستد شایان توجه است. یعنی جک به اعماق زمین فرو نرود که خود مشکلات بیشتری به وجود می آورد.

اندازه جک سقفی

همان طور که در ابتدای متن به آن اشاره شد قسمت پایین جک از جنس لوله است که قطر آن در حدود 6 سانتی متر می باشد و ضخامت این لوله ها در حدود 2 میلی متر است اما قسمت بالایی جک از جنس لوله و با قطر 5 سانتی متر و ضخامت 2.5 میلی متر می باشد که این اندازه ها برای جک های صلیب دار ، U شکل عراقی ، T شکل است و می توان صلیب متحرک را در ارتفاع های مختلف تولید کرد. این جک ها می توانند تا 1.5 تن بار را تحمل کنند. سایز استاندارد این محصول با ارتفاع 3.20 متر و وزن 14 کیلوگرم در بازار موجود است . البته جک ها بدون احتساب سر جک ها از وزنی بین 12.5 تا 21 کیلوگرم برخوردارند و سر جک ها دارای وزن 4 ، 5 ، 6 کیلوگرم می باشند. نکته مهم و قابل ذکر این است که برای ساخت این محصول نباید به هیچ عنوان از لوله های درزدار استفاده کرد.

تفاوت جک های سقفی نو و دست دوم

جک های سقفی در سال های زیادی دوام و مقاومت دارد به همین دلیل به صورت دست دوم هم فروخته میشود.توام و مقاومت و استحکام جک های دست دوم همچنان بالاست. و در صورت خراب شدن و آسیب دیدگی قابل تعمیر و استفاده ی مجدد است.


source:جک سقفی چیست؟

نویسنده: آهن ملل اصفهان ׀ تاریخ: چهار شنبه 24 دی 1399برچسب:جک سقفی, ׀ موضوع: <-CategoryName-> ׀

در مقالات قبلی با سقف عرشه فولادی و کاربرد آن در ساختمان سازی آشنا شدیم. این سقف از نوع گالوانیزه شیاردار ذوزنقه ای شکل میباشد. این محصول میتواند
برای سقف یا کف ساختمان استفاده میشود. این سقف میتواند یک  عایق یا بتن های سقف باشد. سقف عرشه فولادی از دسته سقف های کامپوزیتی است
که وظیفه اصلی آن تحمل بار سازه های ساختمان است .

 

مزایای سقف عرشه فولادی

  • در برابر آتش و زلزله مقاومت بسیار خوبی دارد.
  • در محیط های کارگاهی ساختمان امنیت اجرایی بالایی دارد و درصد آسیب انسانی را کاهش می دهد.
  • این مدل سقف خیلی بیشتر از دیگر سقف ها سرعت اجرایی دارد و همین علت باعث کاهش هزینه های تولید آن می شود.
  • می توان با استفاده از سقف عرشه فولادی  همه طبقات را به طور همزمان بتن ریزی کرد.
  • دسترسی به تاسیسات را آسان تر می کند.
  • از نظر مدیریت کیفی ISo 9001 مورد تایید است.
  • حذف میلگردهای کششی
  • حمل و نگهداری آسان
  • نصب آن بدون جوشکاری و با استفاده از میخ های فولادی انجام می گیرد.
  • سبب افزایش فاصله های تیرریزی و کاهش استفاده از فولاد در اسکلت می شود که حدود 10 تا 30 درصد در فولاد صرفه جویی می شود. همچنین عددی بین 40 تا 60 درصد را در مصرف میلگرد کم می کند.
  • می توان برای همه طبقات همزمان بتن ریزی کرد.
  • فضای کم برای دپو و نگهداری لازم دارد.
  • ورق های فولادی در سقف می توانند بارهای حین اجرا را کنترل کنند و به عنوان سکوی کار مورد استفاده قرار بگیرند.
  • لرزش ساختمان را کاهش می دهد.
  • انتقال صدا را کم می کند.
  • بسیاری از مصالح و فرآیند ها مانند قالب بندی، برخی تیرهای فرعی و شمع را حذف می کند.
  • از نظر فنی مرکز تحقیقات مسکن و شهرسازی مورد تایید است.

 

معایب سقف عرشه فولادی

  • استفاده این محصول در اسکلت های بتنی به نسبت سایر موارد سخت تر است و برای انجام آن باید تمهیدات خاصی را در نظر گرفت.
  • اگرچه که سرعت اجرای این سقف بالاست اما مشکل اساسی این محصول، اجرا کردن و اجرای تمهیدات لازم آن است. چرا که زدن این سقف، سخت است و باید شرایط بسیاری را سنجید و رعایت کرد.
  • اصولا این سقف از سایر موارد لرزش بیشتری دارد. اما برای رفع لرزش آن می توان مطابق با استاندارد و ضوابطی که در مبحث دهم مقررات ملی ساختمان آمده استفاده کرد و از میزان لرزش شدید آن کاست.
  • فواصل تیرریزی بین تیرهای فرعی و انتخاب نادرست در میزان ضخامت ورق فولادی و همچنین ارتفاع عرشه می توانند در لرزش سقف عرشه فولادی تاثیر گذار باشند.
  • میزان خوردگی فلز در آن دیده می شود
  • تمام جوش ها باید توسط ناظر کنترل شود.

مزایا و معایب سقف عرشه فولادی

پوشش ورق سقف عرشه فولادی

در قسمت معایب این سقف گفتیم که خوردگی فلز دارد. این امر برای این محصول بسیار مهم است چرا که مقاومت و بهره برداری از سقف را دوچندان می کند. برای این که خوردگی را کنترل کنند باید پوشش مناسبی داشته باشد. یکی از روش هایی که آن را مقاوم می کنند تا در برابر خوردگی استحکام بیشتری پیدا کند استفاده از روی خام است. روی خام را در هسته فلزی سقف و روی آن قرار می دهند تا از خوردگی محفوظ بماند و در شرایط گوناگون آب و هوایی دوام بیاورد.

مزایای سقف عرشه فولادی نسبت به سقف ‌های کامپوزیت سنتی

  • امکان افزایش فاصله ‌ی تیرهای فرعی در سقف عرشه فولادی تا 3 متر بدون استفاده از شمع ‌بندی
  • استفاده از گلمیخ ‌ها به عنوان برشگیر به جای نبشی ‌
  • کاهش ارتفاع بتن روی قالب
  • کاهش مقدار میلگرد مصرفی
  • کاهش وزن سقف در حدود 50 کیلوگرم بر متر مربع

سقف عرشه فولادی چسیت؟

ورق های عرشه فولادی به دو دسته roof deck  و floor deck تقسیم می شود. این نوع ورق فولادی به عنوان پوشش سقف در صنعت ساختمان مورد استفاده قرار می گیرد.

 


source:مزایا و معایب سقف عرشه فولادی

 
نویسنده: آهن ملل اصفهان ׀ تاریخ: چهار شنبه 24 دی 1399برچسب: سقف عرشه فولادی, عرشه, ورق فولادی, شهرسازی, ساختمان سازی, ׀ موضوع: <-CategoryName-> ׀

امروزه با پیشرفت تکنولوژی برای جابجایی وسایل سنگین و پیشبرد بهتر امور، این نیاز در افراد ایجاد میشود که به دنبال ابزاری باشند که سهولت کار را افزایش داده و همچنین بازدهی کار بیشتر شود.

در این مقاله قصد داریم به بررسی و معرفی یکی از پرکاربردترین دستگاه ها یعنی لیفتراک جهت جابجایی بپردازیم بنابراین تا پایان این مقاله با مجموعه ما همراه باشید.

لیفتراک چیست؟

لیفتراک وسیله ای است که دو شاخک در جلوی خود دارد و برای جابجایی بکار گرفته میشود.

شاخک یا دکل های این ماشین بسته به نوع کاربردش انواع متفاوتی دارد که با توجه به نوع فعالیت آن‌ها در انبار کردن بار، حمل‌ونقل و جابجایی طراحی و ساخته می‌شود.

انواع لیفتراک بر اساس موتور

موتور لیفتراک یکی از مهم ترین قسمتهای لیفتراک میباشد که تامین کننده قدرت و گشتاور لازم برای کارکرد آن باشد.

امروزه برای کار انداختن لیفتراکها از انواع مختلف سوخت استفاده میشود.

که مهمترین انواع سوخت شامل:

  • لیفتراک الکتریکی (برقی)
  • لیفتراک دیزل
  • لیفتراک دو گانه سوز (گاز و بنزین)

میباشد که در ادامه درباره هریک شرح میدهیم. نوع سوخت این ماشین بستگی به محل مورد استفاده ی آن دارد که معمولا برقی، فسیلی، گازی میباشد.

لیفتراک الکتریکی (برقی)

این دسته از لیفتراک ها هیچ آلایندگی مضری نداشته و دود نمیکنند همچنین بی صدا میباشند به همین علت این نوع از لیفتراک ها کاملا دوستدار محیط زیست هستند.

انواع لیفتراک های برقی شامل:

  • استاکر
  • کانتر بالانس
  • ریچتراک

لیفتراک برقی

لیفتراک برقی

مزایای استفاده از لیفتراک برقی

  • هزینه ی شارژ باتری لیفتراک برقی در مقایسه با هزینه ی سوخت گاز یا دیزل، کمتر و مقرون به صرفه تر میباشد.
  • باتری موجود در این لیفتراک اندازه ی کوچکی دارد که سبب گردیده وزن کمتری داشته و حرکت آنها بسیار روان باشد.
  • لیفتراک های برقی فقط یک پدال گاز و یک پدال ترمز دارند و هیچ نوع دنده ای (اتومات یا دستی) ندارند به همین جهت ساده تر از لیفتراک های موتور دیزل و گازسوز کار میکنند.
  • لیفتراک های برقی در مقایسه با لیفتراک های الکتریکی هزینه های نگهداری و تعمیر بسیار کمی دارند.

معایب استفاده از لیفتراک برقی

  • هزینه اولیه برای باتری و شارژ آن بسیار گران قیمت میباشد.
  • در زمان شارژ امکان استفاده از لیفتراک برقی وجود ندارد مگر اینکه یک دست باطری اضافی تهیه شود که این موضوع هزینه ی بالایی دارد.
  • از لیفتراک های برقی برای کار کردن در یک سطح صاف استفاده میشود چون استفاده از آن در سطح شیب دار باعث شارژ زیاد باتری میشود البته برای رفع این مشکل باید باتری قوی تری تهیه کنیم.
  • استفاده از لیفتراک در مناطق شرجی و آب‌وهوای مرطوب باعث ایجاد مشکلاتی در سیم‌کشی و قطعات الکتریکی میشود.

لیفتراک دیزل

توصیه میشود که در محیط های باز از لیفتراک های دیزل استفاده شود چون هنگام استفاده از این نوع لیفتراک ها بخار دیزل و اگزوز در فضای آزاد پراکنده میشود.

برای استفاده از لیفتراک های دیزل و کاهش انتشار گازهای مضر در محیط های بسته میتوان از کاتالیزورها و تصفیه کننده های اگزوز استفاده کرد.

لیفتراک دیزل

لیفتراک دیزل

مزایای استفاده از لیفتراک های دیزل

  • موتورهای دیزلی در مقایسه با موتورهای LPG کارایی بیشتری دارد همچنین مخزن سوخت 50 لیتری لیفتراک دیزل راندمان بیشتری نسبت به کپسول گاز 18 کیلوگرمی لیفتراک گازی دارد.
  • لیفتراک های دیزل در مقایسه با لیفتراک های گازسوز در سراشیبی و انجام امور سنگین قدرتمندتر عمل خواهد کرد.

معایب استفاده از لیفتراک های دیزل

  • گازهای خروجی لیفتراک های دیزل برای افرادی با بیماری های خاص بسیار مضر میباشد.
  • در صورت استفاده از لیفتراک های دیزل در محیط های بسته ممکن است آلارم های دود فعال شود.
  • لیفتراک های دیزل اندازه ی بزرگی دارند که به همین جهت به فضای بیشتری برای کار نیاز دارند البته این مشکل مربوط به محیط های بسته میباشد و در محیط های باز مشکلی وجود ندارد.
  • لیفتراک های دیزل در مقایسه با لیفتراک های برقی قیمت اولیه کمتری دارند فقط معمولا کمی بیشتر از دستگاه دوگانه سوز قیمت دارند.
  • هزینه های تعمیر و نگهداری لیفتراک های دیزل در مقایسه با لیفتراک الکتریکی بیشتر و از یک لیفتراک دوگانه سوز کمتر است.

لیفتراک دوگانه سوز

لیفتراک های دوگانه سوز بسیار محبوب هستند زیرا قیمت گذاری آنها به صورت رقابتی انجام میشود و برای استفاده در محیط های باز و بسته مناسب بوده و کارکرد آنها بسیار راحت میباشد.

لیفتراک دوگانه سوز

لیفتراک دوگانه سوز

مزایای استفاده از لیفتراک های دوگانه سوز

  • لیفتراک های دوگانه سوز در مقایسه با لیفتراک دیزلی بی صداتر هستند همچنین بخار اگزوز لیفتراک های دوگانه سوز آلایندگی بسیار کمتری دارند.
  • کاتالیزور اگزوز لیفتراک های دوگانه سوز نسبت به لیفتراک های دیزلی، عملکرد بهتری در دماهای بالا دارند.
  • لیفتراک های دوگانه سوز سرعت جابجایی، میزان شتاب و سرعت بالابری زیادی داشته و جایی برای رقابت دیگر انواع لیفتراک نمیگذارد.

معایب استفاده از لیفتراک های دوگانه سوز

  • لیفتراک های دوگانه سوز در حالی که قیمت کمتری نسبت به مدل های دیگر دارد اما نگهداری و هزینه سوخت بالاتری دارند.
  • در زمستان بایستی از ضدیخ برای سرویس لیفتراک های دوگانه سوز لیفتراک های دیزل استفاده کرد.

source: لیفتراک و معرفی انواع آن

نویسنده: آهن ملل اصفهان ׀ تاریخ: دو شنبه 15 دی 1399برچسب:انواع لیفتراک بر اساس موتور,لیفتراک, ׀ موضوع: <-CategoryName-> ׀

یکی ازمقاطع فولادی بسیار مهم که اهمیت بسیار زیادی دارد میلگرد میباشد که نقش اساسی در ساخت سازه های بتنی دارد.

بتن در ترکیب با میلگرد مقاومت بالایی نسبت به بارهای فشاری مختلف مثل بار لرزه ای دارد. به همین علت سازه های بتنی در مقایسه با سازه های دیگر طرفداران بیشتری دارد.

میلگرد با توجه به نوع سازه در انواع و سایزهای مختلف تولید میشود. در بتن از نوعی میلگرد استفاده میشود که به آن میلگر‌د سنجاقی گفته میشود.

 در این مقاله قصد داریم به نقد و بررسی اختصاصی میلگرد سنجا‌قی بپردازیم بنابراین تا پایان این مقاله با مجموعه ما همراه باشید.

میلگرد سنجاقی چیست؟

میلگرد سنجا‌قی نوعی میلگرد باریک و کوچک بوده که از هر دو طرف خم میشود و به شکل سنجا‌‌ق در می آید.

میلگرد سنجا‌‌‌قی، با توجه به دسته بندی میلگردها در دسته ی میلگردهای عرضی قرار گرفته است.

میلگرد سنجا‌قی با نام هایی چون قلاب دوخت، رکابی، سنجا‌قی، دوخت ستون نیز گفته میشود.

میلگرد سنجاقی

میلگرد سنجاقی

استفاده از میلگر‌د سنجا‌‌‌قی امری بسیار ضروری میباشد چون این میلگرد بر نحوه عملکرد ستون‌ های بتنی تاثیر مستقیم دارد.

میلگرد سنجا‌‌قی انواع مختلفی در اشکال داشته و بسیار پرکاربرد هستند همچنین میلگرد A2 سایز 8 و 10 بهترین نوع از انواع میلگرد برای ساخت میلگرد سنجا‌‌قی میباشد.

انواع میلگرد سنجاقی

ساخت میلگردهای سنجاقی در سه نوع انجام میشود:

  • میلگرد سنجاقی با خم استاندارد

در میلگرد سنجاقی با خم استاندارد دو طرف میلگرد با خم نود درجه شکل داده میشود. در هر طرف اندازه خم میلگرد حدود 12 برابر قطر میلگرد میباشد.

اگر قطر میلگرد 16 میلیمتر باشد بایستی خم آرماتور حدود 20 سانتیمتر باشد.

  • میلگرد سنجاقی با خم نیمه استاندارد

در این نوع میلگرد، میلگرد را با زاویه 90 درجه از یک طرف و در طرف دیگر با زاویه 135 درجه خم و به شکل چنگک در آورده میشود.

  • میلگرد سنجاقی با خم دو طرف

در این حالت میلگرد با خم دو طرف 135 درجه انجام میشود.

ظاهر این میلگرد شبیه ~ است و زاویه ها در خلاف جهت هم شکل داده که یک انتها رو به بالا و یک انتها دارای زاویه رو به پایین میباشد.

  • نوع دیگری وجود دارد که درخواست طراح اجرا میشود که دارای زاویه 135 درجه در هر دو انتها به یک سمت میباشد.

کاربرد میلگرد سنجاقی

با وجود کوچک بودن میلگردهای سنجاقی، اهمیت ویژه ای دارد که کاربردهای متعددی در صنعت ساختمان سازی خواهد داشت.

برای ساخت ستون بتنی ابتدا ستون را با میلگرد آرماتوربندی اجرا و بعد روی آرماتور را بتن ‌ریزی می ‌کنند.

ستون های بتنی در این روش بسیار مستحکم و مقاوم میباشند. در این نوع ستون ها میلگر‌‌د سنجا‌‌قی حکم نگهدارنده میلگرد های طولی را داشته که ستون براثر فشارهای لرزه ‌ای از هم جدا نشده و از هم نپاشد.

قلاب دوخت در دیوارهای برشی نیز کاربرد دارد. دیوارهای برشی بتنی هستند و به دلیل اینکه تحت‌ فشار برشی ساختمان قرار بگیرند میلگردهای طولی بایستی استحکام لازم داشته باشند.

برای ثابت نگهداشتن میلگردها از قلاب سنجاقی استفاده میشود، در اسکلت فلزی و فونداسیون سازه ها آرماتور سنجاقی نقش دارد، و قلاب دوخت برای ساخت هر سازه ای استفاده میشود.

مزایای استفاده از میلگرد سنجاقی

استفاده از قلاب دوخت در ستون بتنی مزایای زیادی دارد که شامل:

  • آرماتور سنجاقی شکل خاصی دارد که باعث نگه داشتن میلگردهای طولی درجای خود میشود.
  • سبک و کم حجم بودن قلاب دوخت سبب گردیده امکان استفاده در هر قسمتی داشته باشد که این مزیت دیگر میلگرد سنجا‌قی میباشد.  
  • نوعی خاموت وجود دارد که عملکرد آن شبیه میلگرد سنجا‌قی میباشد. که استفاده از این میلگرد باعث شلوغ شدن میلگردها و سختی هنگام بتن‌ ریزی میشود. اغما استفاده از سنجاقی بیشتر توصیه میشود.
  • میلگرد سنجا‌قی ساختار ویژه ای دارد و به احتی اجرا میشود و نیاز به تخصص خاصی ندارد.

معایب استفاده از میلگرد سنجاقی

معایب استفاده از میلگرد سنجاقی به شرح زیر میباشد:

  • قلاب دوخت باید به صورت پیش ساخته آماده شود، اگر اندازه ها در مقایسه با ستون موردنظر صحیح نباشد استفاده از آن را سخت میکند.
  • بایستی طبق محاسبات دقیق اندازه خم ها و زاویه ها انجام شود چون کوچکترین اشتباه عواقب بدی خواهد داشت.
  • اجری الگوریتم سنجاقی بایستی تحت نظارت طراحی متخصص باشد چون فواصل و نحوه اجرا در کار بسیار اهمیت دارد و کمترین ایراد برای پروژه مشکل آفرین میشود.

source: میلگرد سنجاقی چیست؟

نویسنده: آهن ملل اصفهان ׀ تاریخ: دو شنبه 15 دی 1399برچسب:میلگرد سنجاقی,انواع میلگرد سنجاقی,کاربرد میلگرد سنجاقی, ׀ موضوع: <-CategoryName-> ׀

یکی از محصولات تولیدی از سیم مفتول، توری فلزی میباشد. با توجه به مواردی چون سایز سیم مفتول، نحوه تولید توری و ابعاد چشمه توری؛ انواع توری مشخص میشود.

در این مقاله قصد داریم به نقد و بررسی درباره انواع توری های فلزی و معرفی و کاربرد هریک بپردازیم بنابراین تا پایان این مقاله با ما همراه باشید.

توری فولادی چیست؟

تولید سیم های مفتول به دو صورت ساده و آجدار انجام میشود که به شکل ورق های رولی عرضه میشوند.

با توجه به نوع کاربری ضخامت سیم های مفتول و اندازه چشمه ها متفاوت میباشد.

توری فولادی مقاومت خوبی در برابر سایش داشته که این امر بستگی به کم و پر کربن بودن توری دارد این موضوع مهمترین خصوصیت توری فولادی است.

جهت ساخت پنل های سه بعدی از توری فولادی با قطرهای نازک بین 2 تا 4 میلی متر میباشد.

انواع توری های فولادی

توری های فولادی انواع مختلفی نسبت به کاربردهای متمایز دارند که عبارتند از:

  • توری گابیون
  • توری جوشی یا مش
  • توری پرسی
  • توری حصاری

میباشد. در ادامه به معرفی و کاربرد هریک میپردازیم.

توری گابیون

گابیون در صنعت به معنی هرگونه حصار فلزی میباشد که از مصالحی چون سنگ و سنگریزه پر میشود همچنین این کلمه به معنای محفظه بزرگ است که ریشه ی ایتالیایی دارد.

توری گابیون

توری گابیون

از پوشش فولادی، فولاد ضدزنگ و گالوانیزه توری های گابیون ساخته میشود تا شکل ساختاری و طول عمر خود را حفظ کند.

به توری گابیون، توری سنگی نیز گفته میشود چون برای تولید سازه های بزرگ میتوان توری ها را با سنگ پر کرد و در کنار یکدیگر قرار بدهیم.

کاربرد توری گایبون

  • ایجاد دیوارهای محافظ
  • مهار سنگ‌ها، مهار دیوارهای سنگی
  • دیوار حائل
  • سدسازی و جاده سازی

توری جوشی یا مش

این محصول با جوش دادن یکسری مفتول فولادی در کنار هم تولید شده و قطر متفاوتی دارد که باعث افزایش استحکام میشود.

توری جو‌شی یا مش

توری جو‌شی یا مش

این محصول استحکام زیادی دارد که باعث میشود انعطاف پذیری زیادی نداشته باشد.

سپس به صورت نقطه ای مفتول های صنعتی ساده یا آجدار روی یکدیگر جوش داده میشود که ورقه هایی با ابعاد و چشمه‌های مختلف تولید میشود.

کاربرد توری جوشی

  • مصارف ساختمانی و کف سازه
  • استاده در داخل بتن در انواع پروژه های  ساختمانی

توری پرسی

این توری نوعی سیم مفتولی میباشد که از چشمه های مستطیلی و مربعی شکل تشکیل میشود.

توری پرسی

توری پرسی

برای تولید توری پرسی از موج دادن سیم های فلزی استفاده میشود و همچنین جوش دادن و پرس کردن سیم ها ساخته میشود.

کاربرد توری پرسی

  • استفاده در زمینه ی ساخت قفس حیوانات، مش بند و ساختمان سازی
  • استفاده به صورت شبکه جوشی در حفاظ بندی در و پنجره، فونداسیون کف
  • توری پرسی به علت استحکام، ارزانی و زیبایی به صورت ورق هایی داخل قالب های پروفیلی قرار گرفته و کاربردهای متفاوتی دارد.

توری حصاری

برای تولید توری حصاری از سیم مفتولی گالوانیزه زنجیری، فولادی، پلی اتیلن و غیره در اشکال مختلف استفاده میشود.

توری حصاری در واقع به عنوان یک محافظ میباشد.

 توری حصاری از مفتول هایی از جنس گالوانیزه گرم یا فولاد ضد زنگ با روزنه های متفاوت بافته شده است.

توری حصاری

توری حصاری

یک توری حصاری با کیفیت به عنوان یک محافظ و دارای مقاومتی طولانی، نصب آسان و امنیتی بالا ‌عمل میکند.

ویژگی های خاص توری حصاری شامل:  

  • سازگاری با شرایط آب و هوایی مختلف
  • ماندگاری و طول عمر زیاد

کاربرد توری حصاری

  • استفاده به عنوان حفاظ بزرگراه ها، فرودگاه و ترمینال و مراکز نظامی
  • اجرای فنس و حصارکشی
  • قفس جهت حیوانات
  • استفاده در دیوارهای بتنی به عنوان آرماتور
  • نصب توری در سازه های در حال ساخت جهت جلوگیری از سقوط افراد و مصالح ساختمانی

تفاوت انواع فولادهای استفاده شده در توری

برای استفاده از توری ها در مناطق دارای آب و هوای مرطوب، خشک، گرم، سرد از توری هایی که از فولاد گالوانیزه ساخته شده اند استفاده میشود.

این توری ها به دلیل خصوصیاتی چون جلوه زیبایی، ضد زنگ بودن و دچار فرسایش نشدن برای همه نوع آب و هوایی مناسب میباشد همچنین عمر مفید این توری تقریبا 40 سال میباشد.

این برتری های ذکر شده سبب گردیده که نرخ توری های تولید شده از فولاد گالوانیزه از توری های تولید شده از فولاد سیاه بیشتر باشد.

اگر علاوه بر شرایط آب و هوایی زیبایی کار نیز اهمیت داشته باشد از ورق گالوانیزه با رویه pvc استفاده میشود.

از این توری به طور خاص جهت زیباسازی پارک ها، ویلاها و غیره می توان استفاده کرد.

برای خرید این نوع از توری معمولا علاوه بر جنس توری به سایز چشمه توری اشاره میشود که بر حسب سانتیمتر بیان میگردد همچنین از لحاظ چشمه توری های حصاری متفاوتی میباشد.

توری حصاری 5 چشمه یعنی فاصله بین بین ضلع های روبروی یکدیگر در لوزی توری حصاری 5 سانتیمتر است.


source: توری های فولادی از انواع تا کاربرد هر یک

نویسنده: آهن ملل اصفهان ׀ تاریخ: دو شنبه 15 دی 1399برچسب:توری فولادی چیست,توری فولادی,انواع توری های فولادی, ׀ موضوع: <-CategoryName-> ׀

امروزه استفاده از سوله در صنعت کاربرد گسترده ای پیدا کرده است که ساخت کارخانه یا کارگاه بدون سو‌له غیرممکن و سخت میباشد.

سو‌له به دلیل طراحی متفاوتی که دارد در مقایسه با سازه های دیگر از اهمیت بیشتری برخوردار است.

سقفها در این سازه ها متفاوت، بسیار سبک و دارای شیب میباشد همچنین دهانه ها در این نوع از سازه در مقایسه با سازه های دیگر بزرگتر بوده و امکان ورود و خروج و جابجایی بارها یا حتی هواپیما ممکن میباشد.

مجموعه ی ما در این مقاله قصد دارد به شرح و معرفی اختصاصی سو‌‌‌له و انواع آن میپردازیم بنابراین با ما تا پایان این مقاله همراه باشید.

سوله چیست؟

به سازه ای فلزی که دارای سقف شیب دار میباشد و از آن در تعمیرگاه ها و سالن های ورزشی، اسکلت ساختمان و انبارها استفاده میشود سو‌له میگویند.

برای ساخت سو‌له ها، پوشش سو‌له اهمیت زیادی دارد که از ساندویچ پانل و پشم شیشه به عنوان پوشش دهی سو‌له ها استفاده میشود.

انواع سوله

تولید سو‌له ها با وزن های متفاوتی انجام میشود که این تفاوت وزن ناشی از فاکتورهایی چون کاربری سوله، نوع سوله، تجهیزات ساخت سوله، متریال ساخت سو‌له و غیره میباشد. سو‌له ها در دو نوع:

  • سو‌له سبک
  • سو‌له سنگین

تبدیل میشود. در ادامه درباره هریک به صورت مختصر شرح میدهیم.

سو‌له سبک

میتوان گفت که بهترین و کاربردی ترین نوع سوله، سو‌له ی سبک میباشد که در بسیاری از موارد برای ساخت سو‌له سردخانه تا ساخت گاوداری صنعتی به کار گرفته شود.

سوله سبک

سوله سبک

سوله سنگین

سو‌له های سنگین معمولا از تیرورق ساخته میشوند که سو‌له های تیرورقی نامیده میشوند.

سو‌له سنگین همانگونه که از اسمش مشخص است وزن بالایی دارند، منظور از وزن در این تعریف نسبت وزن میزان متریال مصرف شده در یک متر مربع از سازه میباشد که هرچقدر افزایش یابد سازه سنگین تری خواهیم داشت.

سوله سنگین

سوله سنگین

البته باید بدانید که افزایش وزن سازه به لحاظ اصول عمرانی و قوانین حاکم بر ساخت، نشانه خوبی نیست و امر مطلوبی محسوب نمی شود.

انواع پوشش سوله

در صنعت پوشش سوله به دو دسته ی کلی:

  • پوش سازه فلزی
  • پوشش سقف
  • پوشش بدنه

پوشش بدنه خود نیز به دو دسته ی پوشش داخلی، پوشش خارجی تقسیم بندی میشود.

انواع پوشش سو‌له به طور کلی شامل:

  • پوشش سوله و دیواره سو‌له با ساندویچ پانل
  • پوشش سوله با ورق گالوانیزه به همراه پشم شیشه و کارتن پلاست
  • پوشش سوله با ورق گالوانیزه به همراه پشم شیشه و توری مرغی

کاربرد پوشش سوله در صنایع مختلف

نوع پوشش سو‌له باتوجه به کاربرد نهایی سو‌له انتخاب میشود.

پوشش سقف سوله برای سو‌له های مورد استفاده در سردخانه ها اتزم است حتما ساندویچ پانل باشد.

برای سقف سو‌له های خشک و کارگاهی از توری مرغی، پشم شیشه همراه با ورق سینوسی استفاده میشود.

برای سو‌‌له های در زمینه بهداشتی و مواد غذایی از پوشش ساندویچ پانل، پوشش سقف کارتن پلاست استفاده میشود.

برای سو‌له هایی مانند مرغداری، کشتارگاه و دامداری که لازم است به طور دائم مورد شست و شو قرار گیرد پوشش سقف کارتن پلاست، ورق و پشم شیشه مورد استفاده قرار میگیرد.

مراحل ساخت سوله

با توجه به آئین نامه معتبر باید طراحی و ساخت سو‌له انجام شود در غیر این صورت ممکن است هزینه گزافی به سازنده تحمیل شده و استحکام و پایداری سازه را تضعیف مینماید.

طراحی یک سو‌له نیاز به اطلاعاتی دارد که این اطلاعات شامل:

  • محاسبه بار دینامیکی جرثقیل
  • نیروی زلزله
  • نیروی باد و بار برف
  • مقاومت خاک منطقه
  • طول دهانه طولی و تعداد قاب های طولی
  • طول دهانه عرضی
  • پوشش سقف موردنظر
  • ارتفاع جانبی سو‌له
  • شیب مورد نظر سقف و ارتفاع تاج

با در نظرگیری این اطلاعات گفته شده ی بالا، اقدام به طراحی و ساخت سو‌له مینماییم، در پابان جهت اجرای پروژه نقشه های اجرایی تهیه و ترسیم میشود.

برای اجرای سازه سوله به نیروهای مجری متخصص جهت مونتاژ و رگلاژ و تنظیم قاب های سو‌له نیازمند میباشد.

در اجرای سازه بایستی اجرای قاب همزمان با مهاربندهای جانبی سو‌‌له اجرا شود.

یکی از نقاط ضعف سازه سو‌‌له  ضعف پایداری آن در برابر نیروهای جانبی میباشد البته این مشکل توسط مهاربندهای جانبی کاملا مهار میشود اما زمان اجرای آن اهمیت زیادی دارد.

انواع پوشش سوله چیست؟

پوشش و دیواره سوله با ساندویچ پانل
پوشش سوله با ورق گالوانیزه به همراه پشم شیشه و کارتن پلاست
پوشش سوله با ورق گالوانیزه به همراهپشم شیشه و توری مرغی

سوله سنگین چیست؟

سوله های سنگین معمولا از تیرورق ساخته میشوند که سوله های تیرورقی نیز نامیده میشوند.


source: انواع پوشش سوله و کاربرد آن در صنایع

نویسنده: آهن ملل اصفهان ׀ تاریخ: دو شنبه 15 دی 1399برچسب:سوله چیست,انواع سوله,انواع پوشش سوله, ׀ موضوع: <-CategoryName-> ׀

گریتینگ سازه ای مشبکی شکل و بسیار سخت میباشد که در پروژه های سنگین صنعتی و شهری به کار گرفته میشود چون توان باربری بالایی دارد.

در مقاله ی مشخصات فنی و کاربرد گریتینگ، به مشخصات فنی، کاربرد، انواع و مزایای استفاده از گریتینگ میپردازیم برای مطالعه ی این موارد میتوانید وارد آن شوید.

در این مقاله قصد داریم به نقد و بررسی اختصاصی معرفی گریتینگ، پوشش گریتینگ و انواع آن بپردازیم بنابراین تا پایان این مقاله با مجموعه ی ما همراه باشید. 

گریتینگ چیست؟

همانگونه که گفتیم گریتینگ سازه ای مشبکی شکل و بسیار سخت میباشد که در پروژه های سنگین صنعتی و شهری به کار گرفته میشود چون توان باربری بالایی دارد.

از جوش دادن تسمه های فلزی به تسمه یا چهار پهلوی تابیده، گریتینگ ساخته میشود.

از گریتینگ در مکان هایی استفاده میشود که استحکام بالا اهمیت داشته باشد و همچنین بخواهیم در جای نصب شده پشت قطعات قابل مشاهده باشد.

در زبان فارسی گریتینگ به معنای درپوش میباشد. درپوش ها انواع مختلفی دارند که بسته به ویژگی ها، برای کاربردهای متنوعی مورد استفاده قرار میگیرد.

صفحات مشبکی گریتینگ مقاومت بالایی داشته و وزن کمی دارند که در صنعت سنگین به عنوان عضو ضروری از آن یاد میشود.

پوشش گریتینگ

تولید گریتینگ با استفاده از روش هایی چون دست ساز، نیمه اتوماتیک و یا اتوماتیک صورت میگیرد.

عمر و عدم خوردگی اهمیت زیادی در گریتینگ دارد به همین علت بایستی به فکر پوشش مناسبی برای آن باشیم.

پوشش گالوانیزه گرم، پراستفاده ترین نوع پوشش که پیشنهاد اکثر طراحان و مهندسین مشاور میباشد.

معرفی گریتینگ

معرفی گریتینگ

نوع دیگر از پوشش گریتینگ، روکش پلی اتیلن سبک میباشد که به عنوان مثال در صنایع هواپیماسازی به کار گرفته میشود.

در ساختمان ها و سازه هایی که زیبایی و هماهنگی با نما برای ما قابل اهمیت باشد نوع پوشش رنگ بیشترین کاربرد را دارد البته گالوانیزه گرم نسبت به پوشش های گفته شده عمر مفید بیشتری دارد.

انواع گریتینگ

انواع گریتینگ از نظر جنس عبارتند از:

  • گر‌‌‌یتینگ آلومینیوم
  • گر‌یتینگ کامپوزیت
  • گر‌یتینگ مضرس
  • گر‌یتینگ استیل
  • گر‌یتینگ چدنی
  • گر‌یتینگ فلزی

میباشد که در ادامه به شرح هریک به صورت جداگانه میپردازیم.

گریتینگ آلومینیوم

در مواردی که کاهش وزن و کیفیت بالا اهمیت داشته باشد از گریتینگ آلومینیوم استفاده میشود.

همچنین گریتینگ آلومینیوم در برابر رطوبت مقاوم است و نسبت به سایر فلزات مقاومت خوبی دارد این محصول به دلیل داشتن ساختاری مناسب نسبت به آهن و سایر مواد اولیه دیگر دارای جذب آلودگی بسیار کمی میباشد.

گریتینگ کامپوزیت

با توجه به متریال این نوع از گر‌یتینگ ویژگی های متفاوتی با گریتینگ فلزی دارد.

مزیت گریتینگ کامپوزیت

  • برتری در خواص مکانیکی و شیمیایی
  • در محیط هایی که به دلیل وجود رطوبت یا خورندگی از گر‌یتینگ فلزی نتوان استفاده کرد، گر‌یتینگ کامپوزیت جایگزین آن میشود.
  • میتوان خواص محصول نهایی نسبت به نیاز و درخواست مشتری در بازه وسیعی تغییر داد.
  • در محیط هایی که رطوبت یا خورندگی وجود دارد و نمیتوان از گر‌یتینگ فلزی استفاده کرد، گر‌یتینگ کامپوزیت استفاده میشود.

گریتینگ مضرس

از نظر ظاهری گر‌‌یتینگ مضرس به گر‌یتینگ های آجدار و دندانه دار نیز گفته میشود، که این موضوع باعث میشود لغزندگی سطوح کاهش پیدا کند.

به دلیل وجود رطوبت، روغن و هر عواملی که لغزنده میباشند از این گر‌یتینگ استفاده میشود چون سطح آجدار و دندانه دار آن خطر احتمالی لغزین را کاهش داده و محیطی امن برای افراد فراهم میکند.

گریتینگ استیل

گر‌یتینگ استیل در برابر زدگی و خوردگی مقاومت و عمر بالایی داشته همچنین قابلیت طراحی و تولید در ابعاد و طرح های متنوع و برای کاربردهای مختلف دارد.

گر‌یتینگ استیل با وجود هزینه ی بالایی طرفداران زیادی دارد در صنعت داروسازی، آشپزخانه های صنعتی، نگهداری شیر و غیره دارد.

دلیل این موضوع مقاومت بالای گر‌یتینگ استیل در فضاهای اسیدی و بسیار مرطوب دارد، همچنین در محیط هایی که زیبایی بصری اولویت باشد به کار گرفته میشود.

گریتینگ چدنی

درپوش گر‌یتینگ چدن نوعی از محکمترین گر‌‌‌یتینگ میباشد که در فضاهای با تردد بالا خوردرو و یا پیست اسب سواری و غیره بکار گرفته میشود که جنس این نوع از گر‌یتینگ از چدن داکتیل میباشد.

این محصول در ابعاد محدودی تولید میشود زیرا هزینه ی قالب بسیار بالا میباشد.که معمولا این محصول در طول های 50 سانتی متر و عرض های 13 تا 20 سانتی متر میباشد.

نکته ی مهم گر‌یتینگ چدن کلاس وزنی آن است که برای محیط های با تردد بالای خوردرو باید حتما کلاس وزنی آن 25 یا 40 تن باشد.

گریتینگ فلزی

گر‌یتینگ فلزی در ابعاد نامحدود با استفاده از تسمه ها و میلگردهای فولادی تولید شده و به علت کاربردهای گسترده ای که دارد برنامه های مختلفی مورد استفاده قرار میگیرد.

این نوع از درپوش طیف وسیعی از نیاز مخاطبان را پوشش داده و نیاز به پوششی مقاوم دارد تا از آسیب های محیطی در امان بماند.

از موادی مثل رنگ و گالوانیزه پوشش درپوش فلزی ساخته میشود.

در گر‌یتینگ گالوانیزه، بعد از ساخت گر‌یتینگ بر روی آن روکشی از جنس گالوانیزه گرم با ضخامت حدود 90 میکرون قرار میگیرد که باعث میشود در برابر خوردگی و زنگ زدگی مقاوم باشد.

بخش های تشکیل دهنده ی گریتینگ

گریتینگ بخش های مختلفی دارد که هر بخش وظیفه ی خاصی داشته و در آن رعایت کلیه استانداردها الزامی میباشد. بخش های تشکیل دهنده ی گر‌‌یتینگ شامل:

بخش های تشکیل دهنده گریتینگ

بخش های تشکیل دهنده گر‌یتینگ

  • تسمه باربر
  • رابط
  • نگهدارنده
  • چشمه

میباشد که در ادامه درباره هریک به صورت جداگانه توضیح میدهیم.

تسمه بابر

مهم ترین بخش شبکه تسمه میباشد که میزان مقاومت، کشش و باربری شبکه گر‌‌‌‌یتینگ به آن بستگی دارد.

میزان استحکام و توان گر‌یتینگ به ارتفاع، ضخامت و طول تسمه بستگی داشته به صورتی که با افزایش ضخامت و ارتفاع، میزان مقاومت افزایش یافته و در صورت بلند بودن طول تسمه و دهانه مقاومت کاهش پیدا میکند.

رابط

رابط مانع خراب شدن شکل هندسی شبکه میشود که این رابط ها از تسمه و میلگرد تهیه میشود.

رابط و تسمه به صورت عمودی به یکدیگر متصل شده و وظیفه ی آن استحکام و حفظ ظاهر و شکل هندسی محصول میباشد و وزنی بر رابط انتقال نمیشود.

هنگام استفاده از رابط در مکان های پر رفت و آمد برای اینکه مشکلاتی مثل گیر کردن پاشنه کفش در شبکه رخ ندهد فاصله بین رابط ها بسیار کم میگذارند کاهش فاصله این رابط ها ممکن است که باعث بروز مشکلات جوش شود که در چنین شرایطی برای جوش دادن از دستگاه های مخصوصی استفاده میشود.

نگهدارنده

وظیفه ی ثابت نگه داشتن تسمه ها بر عهده ی نگهدارنده ها میباشد که فقط روی ظاهر سازه تاثیرگذار است و در توان بارری تاثیری نخواهند داشت.

چشمه

چشمه یا مش بندی همان فاصله ی بین تسمه های باربر و رابط ها میباشد که هرچه این فاصله کمتر باشد استحکام شبکه افزایش می یابد.

برای تعیین این فواصل، میزان استحکام در مکانی که در آن قرار میگیرد باید در نظر گرفته شود همچنین فاصله بین باربرها از فاصله بین رابط ها باید بیشتر باشد.

در وزن گر‌یتینگ، مش بندی تاثیرگذار میباشد.

نمایش چشمه با دو عدد به صورت w*z میباشد که منظور از اولین عدد فاصله بین تسمه ها و منظور از عدد دوم فاصله ی رابطه ها برحسب میلی متر است.


source: گریتینگ چیست؟

نویسنده: آهن ملل اصفهان ׀ تاریخ: دو شنبه 15 دی 1399برچسب:پوشش گریتینگ,انواع گریتینگ,گریتینگ, ׀ موضوع: <-CategoryName-> ׀

صفحه قبل 1 ... 11 12 13 14 15 ... 26 صفحه بعد

CopyRight| 2009 , ahanmelal.LoxBlog.Com , All Rights Reserved
Powered By LoxBlog.Com | Template By:
NazTarin.Com